DARMOWA DOSTAWA OD 70 ZŁ

Antipasti i przetwory włoskie

( ilość produktów: 10 )

Przetwory włoskie to małe skarby zamknięte w słoikach: oliwki o jędrnej skórce i pełnym soku, kapary w zalewie o świeżym, kwiatowo-ostrym akcencie, karczochy w oliwie z delikatną goryczką i ziołowym finiszem, a także peperoncino tritato, które dodaje potrawom przyjemnego ciepła. Mamy też coś dla pasjonatów południa: friarielli (idealna para do domowej salsiccii, także na pizzę) o wytrawnym, lekko goryczkowym profilu oraz kremową, pikantną nduję, świetną do pieczywa i serów. Wybieramy produkty o wyrazistym aromacie oliwy i ziół, z dodatkiem czosnku, chili czy delikatnych przypraw, często w wariantach BIO i bez konserwantów. Do deski serów, do chrupiącego pieczywa, na szybkie antipasti włoskie albo jako akcent do ciepłych dań. Oliwki dają sprężystość i słoność, kapary podbijają aromat, karczochy wnoszą miękkość i elegancką goryczkę, peperoncino dodaje ognia, a nduja spaja całość kremową pikantnością. Przetwory włoskie w naszej kuchni nie czekają na specjalną okazję - stoją pod ręką i często ratują spotkanie. Znajdziesz tu składniki, z których w kilka minut zrobisz przekąskę, kolację czy małe święto.

Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 25 opinii
pixel